Молитва неупиваемая чаша от пьянства матери

молитва неупиваемая чаша от пьянства матери

Го́споди, при́зри ми́лостиво на раба́ Тво­е­го́ (имя), прельще́нного ле́стью чре́ва и плотско́го весе́лья. Да́руй ему́ позна́ть сла́дость воздержа́ния в посте́ и проистека́ющих от него́ плодо́в Ду́ха. Ами́нь. При первом слове «аминь» нужно осенить себя крестным знамением. Это делается для того, чтобы привлечь благословение Божие на больного. 10. Моли́тва Бо́жия о священнои́м рабе́ своём Николае (имя). Всякий раз, произнося эту молитву, желательно припомнить всё, что произошло за день, чтобы у больного сложилась целостная картина происходящего, что он не только видит, но и может во всём признаться, что его в жизни ожидает радостное разрешение всех проблем и болезней, чтобы, поблагодарив Бога за то, что Он избавил его от грозящей ему смерти, он пошел благодарить за это своих врагов и просить их о прощении. 11. Молись́ Бо́же, я́ко из пра́ведников ро́ждён еси́ на мя. 12. Пре­быва́ние в посте и молитве да́руй рабе­то му́ченик Твой́ Никола́й. 13. Уте́ши ны во испове́дании моле́ния и покая́ния, яже во́лею исполни́, и изба́ви нас от обстоя́ния кли́ра, миря́н и лю́дей губи́тельнаго. 14. Я́ко Сво́ю красу́ и прему́дрость, Бо́гу преда́л еси нас. 15. Да пода́ст Он умилостивленье Бо́гам всех. 16. Во́йди в мою ду́шу со́лнце, и сия́й во ней,и обнови́ её силою Прави́щаго. Да преизбу́дит лю́ди Твоя́, Бо­же мой, и благослови́ люди́ Твоя́. 17. Молю́ Тя, Бо¬же Всеми́лостиве, да исцели́ши рабу́ Твою́ (имена).

* * *

Молитва ко Господу нашему Иисусу Христу о даровании трезвости

молитва неупиваемая чаша от пьянства матери

Иису­се Слад­чай­ший! Пьян­ство одо­ле­ло меня! Душа моя изны­ла, исстра­да­лась вся от несчаст­ной сла­бо­сти моей! Не сла­жу я с собой — вот неутеш­ная скорбь и беда моя. Боязнь и страх напа­да­ют на меня — не уме­реть бы от пьян­ства без пока­я­ния! Стра­шусь, что враг — дья­вол — вко­нец погу­бит меня и дове­дёт до ада. Знаю, что сво­и­ми сила­ми мне не спра­вить­ся с собою. «Я же беден и нищ, но Гос­подь печёт­ся обо мне. Ты помощь моя и изба­ви­тель мой, Боже мой! Не замед­ли» (Пс.39:18). Гос­по­ди, Иису­се Хри­сте! Ты Сам ска­зал: «Без Меня не може­те делать ниче­го» (Ин.15:5), но «про­си­те, и дано будет вам, ищи­те, и най­дё­те, сту­чи­те, и отво­рят вам» (Мф.7:7).Ты, Гос­по­ди Иису­се Хри­сте, рас­слаб­лен­ных исце­лял, про­ка­жён­ных очи­щал, блуд­ни­цу поми­ло­вал, раз­бой­ни­ку ска­зал: «Ныне же будешь со Мною в раю» (Лк.23:43). Кос­нись же, Мило­серд­ный, и мое­го рас­слаб­лен­но­го и блуд­но­го серд­ца Сво­ею все­силь­ною бла­го­да­тью, влей в него силу и бод­рость духа на борь­бу со стра­стью пьян­ства, про­го­ни дья­во­ла-иску­си­те­ля и пошли мне Анге­ла Тво­е­го Хра­ни­те­ля, и «ими­же веси судь­ба­ми» спа­си меня, греш­но­го и уны­ло­го, Гос­по­ди! Ты Сам ска­зал: «Не хочу смер­ти греш­ни­ка, но что­бы греш­ник обра­тил­ся от пути сво­е­го и жив был» (Иез.33:11) и поэто­му «при­шёл в мир спа­сти греш­ни­ков» (1Тим.1:15). Ты Сам Сво­и­ми Боже­ствен­ны­ми уста­ми изрёк: «При­хо­дя­ще­го ко Мне не изго­ню вон» (Ин.6:37). И вот я при­шёл к Тебе, надеж­да моя и при­бе­жи­ще! Пла­чу у Пре­чи­стых ног Тво­их, Рас­пя­тый за меня. «Не скрой от меня лица Тво­е­го, не отверг­ни меня и не оставь меня, Боже, Спа­си­тель мой!» (Пс.26:9), даруй мне силу и кре­пость воли, да изго­ню вон гнез­дя­щу­ю­ся во мне страсть и да пожи­ву в трез­ве­нии, бла­го­че­стии и твёр­дой вере в Тебя, Еди­но­го Истин­но­го Бога Отца, Сына и Свя­то­го Духа. Аминь.

* * *

Св. мученику Вонифатию

молитва неупиваемая чаша от пьянства матери

О, многострада́льный и всехва́льный му́чениче Вонифа́тие! Ко тво­е­му́ заступле́нию ны́не прибега́ем. Моле́ний на́ших не отве́ржи, но ми́лостиво услы́ши нас. Исце­ли́ бра́тию и се́стры на́ша (име­на), тя́жким неду́гом пия́нства одержи́мыя, и того́ ра́ди от ма́тере сво­ея́ Це́ркви Христо́вой и ве́чнаго спасе́ния отпа́дающия. О, святы́й му́чениче Христо́в, косни́ся серде́ц их да́нною ти от Бо́га благода́тию, ско́ро возста́ви от паде́ний грехо́вных и ко спаси́тельному воздержа́нию при­ве­ди́ их. Умо­ли́ Го́спода Бо́га, Его́же ра́ди и страда́л еси́, да прости́в нам согреше́ния на́ша, не отврати́т ми́лости Сво­ея́ от люде́й Свои́х, но да укрепи́т нас в тре́звости и целому́дрии, да помо́жет Свое́ю десни́цею трезвя́щимся спаси́тельный обе́т свой до кон­ца́ сохрани́ти, да во дни и в нощи́ о Нем бо́дрствующе и до́брый отве́т о Нем возда́ти на Стра́шнем суди́ще. При­и­ми́, уго́дниче Бо́жий, моли́твы матере́й, о ча́дех свои́х сле́зы пролива́ющих; жен честны́х, о муже́х рыда́ющих; чад си́рых и убо́гих, пия́ницами оста́вленных; всех нас, к ико́не твое́й припа́дающих, да прии́дет сей вопль моли́твами твои́ми ко Престо́лу Всевы́шняго. Покры́й и соблю­ди́ нас от лука́ваго ловле́ния и всех ко́зней вра́жиих. В стра́шный час исхо́да на́шего помо­ги́ прейти́ непреткнове́нно возду́шныя мыта́рства, моли́твами твои́ми изба́ви нас ве́чнаго осужде́ния, и да покры́ет нас ми́лость Бо́жия, в несконча́емые ве́ки веко́в. Ами́нь.

* * *

Святителю Вонифатию Милостивому

молитва неупиваемая чаша от пьянства матери

О, все­свя­той Вони­фа­тий, мило­сти­вый раб Мило­сер­да­го Вла­ды­ки! Услышь при­бе­га­ю­щих к тебе, одер­жи­мых пагуб­ным при­стра­сти­ем к вино­пи­тию и, как в сво­ей зем­ной жиз­ни ты нико­гда не отка­зы­вал в помо­щи про­ся­щим тебя, так и теперь избавь этих несчаст­ных (име­на). Аминь. Молитва святому мученику Вонифатию, епископу Таллскому, от пьянства О великий страстотерпче Христов Вонифатье, учителю премудрый человеков и светильниче мирен, вся наша к Богу радости направителю, покровитель и заступник наш крепкий! Во дни искушений наших, скорбей и вся­ких напастей, яко человек Божий, ты стоял мужественно за истину Божью, и слово Христово и дерзновение твое всегда в сердцах наших вси вожделе­ют, прибегаяще к тебе. Помози, угодниче Божий, помози и нам, рабам Божиим (имена), в сию безпечальную и горькую жизни нашей темень впадевшим; и да не оскуде­нем в вере и уповании на тебе, могущем мя не только от греха избавить, но и всегда готовом помощь мою, во вся дни жизни моея, и в любви твоей, о предстательстве ко Христу, име­ни твоему призывающу, веру соблюду; присно тя пою, яко да молитвами твоими прославиши в безконечныя веки Отца и Сына и Свя­таго Духа. Аминь. Тропарь, глас 4 Храм Божий, тобою создан­ный, светильник пресветлый нам явился еси, не­виданным не­бесным све­том озаряя, но присно и во веки вовеки мiру еси чудес похвало: спаси отечество наше, яко вся твоя правда зело похвална и угодна на-шему Создателю.

* * *

Преподобному Моисею Мурину

молитва неупиваемая чаша от пьянства матери

О, преподо́бный, ты от тя́жких грехо́в дости́г пречу́дных доброде́телей, помо­ги́ моля́щимся тебе́ раба́м Бо́жиим (име­на), влеко́мым в поги́бель отто­го́, что предаю́тся безме́рному, вре́дному для души́ и те́ла употребле́нию вина́. Скло­ни́ на них свой ми́лостивый взор, не откло­ни́ и не пре́зри их, но внем­ли́ им, прибега́ющим к тебе́. Моли́, свято́й Моисе́й, Влады́ку Хри­ста́, что́бы не отве́рг их Он, Милосе́рдный, и да не возра́дуется диа́вол их поги́бели, но да пощади́т Госпо́дь э́тих безси́льных и несча́стных, кото́рыми овладе́ла па́губная страсть пия́нства, ведь мы все Бо́жии созда́ния и иску́плены Пречи́стою Кро́вию Сы́на Его́. Услы́шь же, преподо́бный Моисе́й, их моли́тву, отго­ни́ от них диа́вола, да́руй им си́лу победи́ть страсть, помо­ги́ им, про­стри́ твою́ ру́ку, вы́веди их на путь добра́, осво­бо­ди́ их от ра́бства страсте́й и изба́вь их от винопи́тия, что́бы они́, обновле́нные, в трезве́нии и све́тлом уме́ возлюби́ли воздержа́ние и благоче́стие, и ве́чно прославля́ли Всеблаго́го Бо́га, все­гда́ спаса́ющего Свои́ созда́ния. Ами́нь.

* * *

молитва неупиваемая чаша от пьянства матери

О, премилосе́рдная Влады́чице! К Тво­е­му́ заступле́нию ны́не прибега́ем, моле́ний на́ших не пре́зри, но ми́лостиво услы́ши нас – жен, дете́й, мате́рей и тя́жким неду́гом пиа́нства одержи́мых и того́ ра́ди от ма́тери сво­ея́ – Це́ркви Христо́вой и спасе́ния отпа́дающих, бра́тьев и сесте́р и сро́дник на́ших исце­ли́. О, ми́лостивая Ма́ти Бо́жия, косни́сь серде́ц их и ско́ро возста́ви от паде́ний грехо́вных, ко спаси́тельному воздержа́нию при­ве­ди́ их. Умо­ли́ Сы́на Сво­е­го́, Хри­ста́ Бо́га на́шего, да прости́т нам согреше́ния на́ша и не отврати́т ми́лости Сво­ея́ от люде́й Свои́х, но да укрепи́т нас в трезве́нии и целому́дрии. При­и­ми́, Пресвята́я Богоро́дице, моли́твы ма́терей, о ча́дах свои́х сле́зы пролива́ющих; жен, о му́жех свои́х рыда́ющих; чад, си́рых и убо́гих, заблу́ждшими оста́вленных, и всех нас, к ико́не Твое́й припа́дающих. И да прии́дет сей вопль наш, моли́твами Твои́ми, ко престо́лу Всевы́шняго. Покры́й и соблю­ди́ нас от лука́ваго ловле́ния и всех ко́зней вра́жиих, в стра́шный же час исхо́да на́шего помо­ги́ прой­ти́ непреткнове́нно возду́шные мыта́рства, моли́твами Твои́ми изба́ви нас ве́чнаго осужде́ния, да покры́ет нас ми́лость Бо́жия в несконча́емые ве́ки веко́в. Ами́нь.

SBk

>